הערכת שווי עסק מזון נעשית לרוב כאשר רוצים לרכוש או למכור עסק מסוים, ורוצים לקבוע את מחיר המכירה. עסק בתחום המזון יכול להיות מפעל לייצור מזון, מסעדה, בית קפה, מאפייה, דוכן מזון, קיוסק וכו’. ישנם עסקי מזון רבים בישראל, ממפעלי מזון ענקיים ועד בתי קפה קטנים. ישנם מצבים רבים בהם בעל העסק רוצה למכור את העסק, לדוגמא פרישה, החלטה על שינוי קריירה, איבוד עניין בעסק, ועוד.
במצבים בהם רוצים למכור את העסק ויש קונה פוטנציאלי, יש לבצע הערכת שווי עסק מזון מקצועית אשר תסייע לשני הצדדים. המוכר ידע מהו המחיר בו יכול להציע את העסק למכירה, והאם משתלם לו למכור בנקודת זמן מסוימת. מהצד השני, קונה פוטנציאלי ידע האם כדאי לו לרכוש את העסק ומה פוטנציאל הרווח שלו.
ישנם עסקים רבים בתחום המזון אשר נראים מצליחים ורווחיים, אך בפועל הם אינם רווחיים כלל. לכן אין בשום אופן להסתמך על אינטואיציה או על נתונים הנמסרים מבעל העסק, אלא לבצע הערכת שווי עסק מזון יסודית. רק בעזרת הערכת שווי עסק מזון מקצועית תוכלו לדעת באופן המציאותי ביותר האם משתלם לכם לרכוש את אותו העסק. הערכת שווי חייבת להציג גם את הפוטנציאל העסקי אשר טמון בעסק כלשהו, בכדי שגם את מבחינה כלכלית הנתונים אינם מזהירים, יוכל הרוכש לראות את הפוטנציאל.
מחפשים חברה מקצועית עבור הערכת שווי עסק מזון ? פנו עוד היום לשניידר יועצים ונשמח לסייע.